06.06.2022

Een sieraad verloren? Wij maken een replica

Oma is net overleden waardoor jullie de sieraden nu gaan verdelen. Die ene gouden hanger tussen de geërfde sieraden, heb je al jaren goede herinneringen aan. Oma droeg deze altijd en zal nu naar een (schoon)dochter of kleinkind gaan. Maar stel nou dat je met 2 personen bent en beide daar mooie herinneringen aan hebt. Hoe ga je hier dan mee om? 

Een foto van Oma

Een dierbaar sieraad kun je makkelijk na laten maken. Zeker als er nog een expemplaar van bestaat, kun je hem makkelijk bij laten maken. Dan gaan we uit van alle maatvoeringen die de huidige hanger, ring of oorbel heeft. Mocht je het sieraad niet mee kunnen nemen, dan vragen we je naar een foto. Een foto van Oma waar ze het betreffende sieraad droeg. Dat helpt ons al heel erg in hoe het sieraad eruit zou mogen komen te zien. Meestal weet je nog precies hoe het sieraad eruit zag. Dit gebeurd ook wel als het sieraad verloren is. Dan moet het ook uit het geheugen gaan. maar als het sieraad zo belangrijk voor je is, dan zal je ook heel goed weten hoe het eruit heeft gezien. Samen komen we dan tot het juiste resultaat.

het gevoel oproepen

Hier zie je een 14 karaat geelgouden hanger met opaal. Deze hanger hebben we naar aanleiding van een foto nagemaakt. We zijn eerst op zoek gegaan naar een opaal in dezelfde kleur en vormgeving zoals er in de hanger heeft gezeten. Een steen kan al heel veel van het gevoel oproepen wat eerder zoek is geraakt. Daarna gaan we verder met maatvoeringen en diktes materiaal. Als laatste zal er een check zijn als het sieraad klaar ligt. We kunnen altijd nog dingen aanpassen om het juiste resultaat te bereiken. Je weet zelf immers precies hoe het sieraad eruit heeft gezien. Wij zijn in dit geval jouw handen. En met de kunde en ervaring van alle sieraden die wij in de jaren door onze handen hebben gehad helpen wij natuurlijk ook in wat de verwachting is, wordt en blijft.